Landkreditt ble nylig ble kåret til den billigste boliglånsbanken for tredje året på rad av Norsk Familieøkonomi. Nå har banken besluttet å holde boliglånsrenten på 2,40 prosent nominelt.

- Vi har en klar ambisjon om fortsatt å kapre boliglånskunder. Med lave priser over tid, og en beste rente på 2,40 prosent som verken stiller krav til alder, bosted eller visse medlemskap, er vi godt posisjonert til å gjøre nettopp det, sier Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt.

– Når Norsk Familieøkonomi kårer oss til billigste boliglånsbank for tredje året på rad, er det en flott anerkjennelse. Vi tar sikte på å gå seirende ut av kåringen for 2019 også, og lar renta forbli uendret i denne omgang, sier Lønnum i en pressemelding.

Gjør som Sbanken

Beslutningen om å la rentene forbli uendret gjelder samtlige produkter for kunder i både landbruket og personmarkedet.

Landkreditt følger dermed SBanken, som også har meldt at banken lar renten ligge:

- I denne omgang har vi valgt å beskytte boliglånsrenten for å bli enda mer konkurransedyktige, sa daglig leder i Sbanken, Magnar Øyhovden, til Nettavisen.

Sbankens beste boligklånsrente er på 2,276 nominelt for lån opptil 50 prosent av boligverdien, men på 2,55 % effektiv rente (nominell ikke oppgitt, red anm.) for boliglån over 2 millioner kroner opptil 75 prosent, ifølge bankens nettsider.

Landkreditts beste rente, på 2,40 % nominelt, gjelder for lån fra 2 millioner kroner.