*Nettavisen* Økonomi.

Lånekassen jakter på millioner

Lånekassen sliter med å få inn penger fra utenlandsboende låntakere. Det er svenskene som er verst i klassen, mens nordmenn er verstingene i Sverige.

07.03.05 07:13

Det totale antallet inkassosaker i Statens Lånekasse for Utdanning er på vei ned. Men samtidig er låntakere som bor i utlandet like slappe betalere som tidliger, skriver Dagens Næringsliv.

Det ble i løpet av fjoråret drevet inn åtte millioner kroner fra utenlandsboende kunder. Ved årsskiftet 2003/2004 hadde Lånekassen hele 2.441 inkassosaker til utenlandsboere. Av disse var 437 saker knyttet til Sverige.

- Vi har intensivert arbeidet med å drive inn lån som har forfalt til betaling, og det har gitt resultater. Generelt lavt rentenivå bidrar helt sikkert også til å øke betalingsevnen, sier informasjonssjef Wenche Merli i Lånekassen til avisen.

Men nordmenn i Sverige er like ille. Centrala studiestödsnämden (CSN) har totalt 3,2 milliarder svenske kroner utestående. I forrige uke ble 2.073 betalingskrav sendt ut til utenlandsboende i Norden, av disse 1.000 nordmenn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.