Gå til sidens hovedinnhold

Lånekassen: Ny sjanse for deg som nølte

Trege Lånekasse-kunder har 12 dager på seg til å sikre historisk lave fastrenter.

Angrer du på at du ikke var en av over hundretusen Lånekasse-kunder som ikke bandt renta i oktober? Frykt ikke. Nå kan du binde igjen - til samme lave renter.

Lånekassen opplevde en historisk rekord i oktober. Nærmere 105 000 kunder slo til på de rekordlave fastrentetilbudene.

- Interessen for å binde renten var svært stor denne gangen. Ikke siden vi innførte muligheten for fastrente i Lånekassen i 1999, har så mange ønsket å binde, sa fungerende informasjonsdirektør i Lånekassen Solbjørg Sørensen til NA24 i oktober.

Totalt bandt 64.500 kunder renten for fem år, 23.100 valgte tre år og 17.300 ti års fastrente.

Ny mulighet
Fra 1. desember er det igjen mulig å binde renten på studielånet til rentesatser under tre prosent.

Rentesatsene for både tre og fem års bindingstid er fortsatt lavere enn den flytende renten. Det melder Lånekassen torsdag.

Fastrentesatsene fra 1. januar er 2,673 prosent for tre år, 2,967 prosent for fem år og 3,455 prosent for ti års bindingstid.

Ubetydelig forskjell
Den flytende renten på studielånet fra nyttår er på 3,065 prosent.

- Satsen for tre års fastrente er den samme som ved forrige fastrentetilbud, mens fem og ti års fastrente går opp med knappe 0,1 prosentpoeng, sier fungerende informasjonsdirektør i Lånekassen, Solbjørg Sørensen.

330.000 kan binde innen 12. desember
105 000 kunder slo til på Lånekassens rekordlave fastrentetilbud i oktober. Mellom 1. og 12. desember har 330 000 tilbakebetalere mulighet til å binde renten. I samme periode kan man også avslutte tidligere inngåtte fastrenteavtaler.

– Studenter som får støtte fra Lånekassen, kan ikke søke om fastrente, påpeker Sørensen.

Søk om fastrente med MinID
Lånekassekunder kan søke om fastrente på Dine sider på lanekassen.no. Man logger inn med MinID.

– Kunder som vurderer å søke om fastrente, bør skaffe seg MinID snarest. MinID er innloggingen mange kjenner fra levering av selvangivelsen og adresseendring til folkeregisteret, opplyser Sørensen.

Fastrenten som gjelder fra 1. mars, blir offentliggjort i begynnelsen av februar. Neste mulighet for å binde renten eller avslutte en fastrenteavtale er 1.–12. februar.

Kommentarer til denne saken