Lånekassen tilbyr nå tidenes beste fastrentetilbud på studielånet. Et tilbud økonomen Olav Chen anbefaler alle å slå til på.

- Denne gangen velger jeg også selv slå til. Jeg binder renten innen fristens utløp, sier Chen til NA24.

Hvorfor Chen binder, og anbefaler alle andre å binde studielånsrenten, kan du lese om her: «Gylden mulighet kan glippe for 350.000»

Utvidet frist
Nå viser det seg at Chen og andre som vil binde studierenten har bedre tid enn det Lånekassen gir uttrykk for.

En våken leser ved navn «Tuppen» skriver følgende i en kommentar til NA24s artikkel:

«Fristen er mandag 14. Juni, ikke 12. juni. Ettersom den 12. faller på en helg/helligdag, så utvides fristen til nærmeste virkedag. Slik er det på alle frister i det offentlige».

Etter en nærmere samtale med Lånekassen viser det seg at «Tuppen» har helt rett.

- Det stemmer nok det «Tuppen» skriver. Alle som vil binde renten kan postlegge søknad om rentebinding innen postens frister mandag 14. Juni, sier informasjonskonsulent i Lånekassen Christin Dammen til NA24.

Nettfrist på lørdag
Gjelder det også innlevering på nett?

- Nei. Her stenges søknadsmuligheten automatisk ved midnatt natt til søndag, opplyser hun.

Ifølge Dammen finnes det flere lover som bestemmer at dersom betalingsfristen eller søknadsfristen løper ut på lørdag, søndag eller en helligdag, så forskyves fristen til første påfølgende virkedag. Dette gjelder blant annet skattebetalingsloven.

- I Lånekassen har vi ingen konkret bestemmelse å vise til som gjelder søknadsfrister for fastrente. Vi bruker imidlertid det samme prinsippet. Derfor blir søknadsfristen mandag for dem som sender søknad via posten, sier hun.

Lever innen postens frister
For dem som er ute i siste liten er det viktig å merke seg at brevet må være poststemplet mandag. Det betyr at du må postlegge søknaden innen postens frister der du bor.

Fristene finner du her

Torsdag ettermiddag hadde Lånekassen fått inn 1.640 søknader om rentebinding.

Totalt 350.000 kunder har mulighet til å binde renten denne gangen ifølge Lånekassen.