Gå til sidens hovedinnhold

Lånekasserenta stuper

Nå kan Lånekassen skilte med den laveste renta de har hatt på femti år. Fra 1. april i år senkes den flytende renta fra 4,2 til 3,6 prosent.

Det er det laveste nivået på femti år.

- Renten på studielån har ikke vært lavere siden 1955. Vi regner med at lav rente gjør tilbakebetalingen lettere for mange, sier direktør i Lånekassen, Turid Hundstad.

- Renten i Lånekassen følger renteutviklingen i markedet, men vi har et tidsetterslep på den flytende renten, slik at renteendringene hos oss alltid kommer tre til seks måneder etter privatbankene, sier Hundstad.

Hun understreker at kundene får fordelen av dette etterslepet når rentene en gang kryper oppover igjen. Da er Lånekassen tilsvarende sen med å sette opp rentene.

Lånekassens fastrentetilbud fra 1. januar ligger på 4,8 prosent for tre års binding og 5,4 prosent for fem års binding. Tilbudet gjelder til 10. januar.

Hundstad kan ikke si om fastrentetilbudet fra 1. april vil være lavere enn det som gjelder fra 1. januar. Det er rentenivået på statsobligasjoner i februar som bestemmer dette.