*Nettavisen* Økonomi.

Lånekundene flykter fra Pensjonskassen

Statens Pensjonskasse (SPK) har mistet 15 prosent av lånekundene siden rentekuttene startet i utgangen av 2002. Kundene flykter fordi SPK ikke klarer å følge rentekuttene raskt nok.

16.03.04 06:22

Antall boliglån har gått ned fra drøyt 38.200 til 32.800 ved utgangen av februar i år. Det vil si at utlånene har sunket fra 14,3 milliarder kroner til 12,7 milliarder kroner, skriver Aftenposten.

Mye av årsaken er at prinsippene for å fastsette renten i SPK betyr at den endres med et tidsetterslep i forhold til bankenes kutt.

- Det er ikke tvil om at vi i en periode ikke har vært konkurransedyktige, sier kommunikasjonsdirektør Ingunn Jordheim i SPK.

Nestleder Tor-Arne Solbakken i LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag sier at fordelen ved å låne i SPK ble rasert i årets statsbudsjett da utlånsrenten i Pensjonskassen ble sterkere knyttet til markedsrenten.

- Konsekvensen ble at renten ikke lenger er gunstig sammenlignet med renten i bankene. Vi vil ha tilbake en rente som gjør at lån i SPK faktisk fremstår som en fordel for statsansatte, sier Solbakken.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.