*Nettavisen* Økonomi.

Långivere frykter Røkke-kollaps

Foto: Scanpix

Orkla frykter at Kjell Inge Røkkes Aker RGI-konsern kan gå over ende og at hele lånet på 600 millioner kroner er tapt. DnB og Gjensidige Nor har enda større grunn til bekymring.

26.09.03 10:22

Orkla legger opp til et råkjør mot Røkke i forbindelse med lånet på 600 millioner kroner som forfaller 30.september. Ifølge Finansavisen hersker det i Orklas administrasjon og styre en reell frykt for at lånet kan gå tapt.

Representanter for Orkla skal være genuint bekymret for at de sunne elementene i Røkke-balansen, som Aker Kværner og Aker Yards, nå skal bli rammet av krisen som er under oppseiling i Røkkes heleide selskapssystem Aker RGI.

Analytikere anslår at DnB nå har en eksponering på over 1,8 milliarder kroner mot Aker Kværner der Røkke er største aksjonær. Totalt anslås det at DnB og Gjensidige Nor sammen har en eksponering mot Røkke-selskapene på mellom 3,5 og 5 miliarder kroner, skriver Finansavisen.

DnB bekrefter at banken har lånt ut penger til Kjell Inge Røkkes private selskaper, men vil ikke si hvor mye, melder Dagens Næringsliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag