Gå til sidens hovedinnhold

Langtidsutdannede måtte vike

Folk med lang utdanning måtte vike til fordel for omsorgsarbeidende da pensjonsreformen ble snekret sammen, avslørte Sigbjørn Johnsen da han møtte TV 2 Nettavisens lesere tirsdag. Les svarene fra pensjons-generalen her.

«Guri» fra Oslo er bekymret over at personer med lang utdanning og relativt lav lønn kan tape stort på forslaget til pensjonsreform, som ble lagt fram 13. januar i år. Hennes forslag er å følge eksemplet fra Sverige og gi pensjonspoeng til studentene.

Prioriterte omsorgsarbeidende

I sitt svar røper pensjonskomitéens leder Sigbjørn Johnsen at forslaget ble vurdert, men forkastet. Komitéen valgte i stedet å prioritere de som har tatt på seg omsorgsoppgaver i hjemmet.

«Vi vurderte dette og om vi skulle gjøre som i Sverige å gi en "symbolsk" opptjening i studietiden. Vi kom til at vi ville konsentrere oss om å gjøre ordningen med omsorgsopptjening bedre. Vi mente også at en oppheving av av avkortingen i opptjeningen over 6 G (ca 340.000) ville gi en relativt sett bedre opptjening for de med lang og høyere utdannelse», skriver Sigbjørn Johnsen i sitt svar.

- En veit jo æller å som kjæm

Johnsen fikk også anledning til å briefe på vaskeekte hedmarksdialekt mens nett-treffet pågikk. «Skautrollet» fikk råd om å holde av noen kroner til alderdommen for å være på den sikre siden.

«En veit jo æller å som kjæm, så du får ta dei en tur neri Dala å høre me dæssa kara som kainn dætta med sparing», skriver pensjons-generalen.

Svaret til «Guri», «Skautrollet» og de andre innsenderne kan du lese lenger ned i denne artikkelen. Nett-treffet ble avsluttet klokka 12.30 tirsdag.

Er du en av dem som fortsatt brenner inne med spørsmål, finnes det håp.

- De kan gå inn på vår hjemmeside og sende inn spørsmål. Der sitter det folk fra sekretariatet og tar imot henvendelser, forklarer Sigbjørn Johnsen.

Pensjonskomitéens hjemmeside finner du her.

LOs egen pensjonsekspert, sjeføkonom Stein Reegård, redegjorde for LOs syn på pensjonsreformene da han svarte på spørsmål fra TV 2 Nettavisens lesere 14. januar. Svarene kan du lese ved å klikke her.

HTML EMBED
Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen