26. oktober lanseres HBO Max i Norge, og erstatter den nåværende strømmetjenesten HBO Nordic.

Det betyr et større utvalg i filmer og serier.

- HBO Max kommer til Europa med det beste TV- og filminnholdet fra 100 år med Warner Bros.-produksjoner, i tillegg til innhold fra HBO, Max Originals, DC og Cartoon Network, sier Johannes Larcher, leder for HBO Max International, i en pressemelding tirsdag.

Les også: Blitt en braksuksess: - Kan bli Netflix' største hit noensinne

Reduserer prisen

For HBO-fans kommer de også med en gledelig og overaskende nyhet: Prisene på månedsabonnement og årsabonnement går ned.

HBO Max setter ned prisen fra 109 kroner i måneden til 89 kroner i måneden.

Dette til tross for at HBO Max har en fastpris på 15 dollar per måned i USA, noe som skulle tilsvare rundt 130 kroner i måneden i Norge.

Nå er det også mulig å tegne et årsabonnement hvor du får fire av dem gratis, opplyser de. Årsprisen blir på 699 kroner, skriver de i pressemeldingen. Det vil si en besparelse på 369 kroner i forhold til månedsabonnement i 12 måneder.

Til sammenligning koster et månedsabonnement med filmer og serier på TV2 Play for 139 kroner i måneden - eller 89 kroner om du ikke har noe imot å få med reklamer. Viaplay tar 129 kroner måneden for film og serier.

For Disney Plus koster det 89 kroner i måneden, eller 890 kroner om du kjøper et årsabonnement.

På sin side tar Netflix, som trolig er den eneste tjenesten som vil ha like bra eller bedre utvalg enn HBO Max i Norge, betalt 109 kroner i måneden.

Les også: Disney Plus setter prisen kraftig opp

Les også: Disney bekrefter kjempelansering i Norge

- Spennende

Pål Nisja-Wilhelmsen, innholdsdirektør for innovasjon og forretningsutvikling i Nettavisen, er positiv til lanseringen av HBO Max. Sammen med Ingvild Jenhaug Korneliussen lager han podcasten «Serieguiden», hvor de diskuterer serier og filmer.

- Det er en veldig spennende lansering. De gir et større tilbud med lavere pris. Håpet er at den internasjonale løsningen gir det HBO-produktet seriene de fortjener, sier han.

Det blir ikke bare et større utvalg nordmenn får tilgang til med den nye tjenesten, men du slipper også å vente en «evighet» på å få sett filmer som nylig har gått på kino.

HBO opplyser nemlig i pressemeldingen at Warner Bros.-filmer vil bli tilgjengelige på HBO Max 45 dager etter kinopremiere i Norge.

- Vi kommer til å lansere en helt ny tjeneste. Dette er mer enn bare et navnebytte og en oppgradering. Vi kommer til å skape en strømmeplattform som fans i Europa bare kommer til å elske, har HBO Max-toppen Christina Sulebakk tidligere sagt til Kampanje, skriver de i en sak de nylig publiserte om HBO Max-lanseringen.

Les også: Seriesnakk: Topp 10 norske serier

Variert innhold

Når HBO Max nå kommer til Europa, er det med et variert utvalg av TV-serier og filmer.

Fra Singin' in the Rain til The Matrix, Game of Thrones til Mare of Easttown, The Flight Attendant til Gossip Girl, Superman til The Joker, og Snurre Sprett til Scooby Doo, er noe Larcher i HBO Max Internasjonal trekker fram i pressemeldingen.

- Vi tilbyr virkelig noe for alle i familien, og en uovertruffen seeropplevelse. Snart vil HBO Max ha kommet til 27 land i Europa og 67 land på verdensbasis, og vi er ikke ferdige ennå. Det er mye mer på vei – målet vårt er å være tilstede i 190 land innen 2026, sier han i pressemeldingen.

Les også: Ronja Røverdatter blir TV-serie