*Nettavisen* Økonomi.

Lanserer ny MSN Messenger

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

En time etter Google lanserte sin nye chatteklient, kom MSN med en oppgradert versjon av sin MSN Messenger. Integrering er stikkordet.

24.08.05 11:17

MSN Messenger 7.5 har en stund ligget i beta-testing, og onsdag ble den endelige versjonen lansert. Dette er ikke snakk om en revolusjon, men en liten oppgradering av dagens tjeneste. Lanseringen skjer på samme dag som Google lanserer sin uferdige konkurrent til MSN Messenger.

Tettere integrering
Messenger 7.5 sørger for en tettere integrering med MSNs nye musikktjeneste Music, men også en tettere integrering med MSN Serach enn det en finner i dag.

– Du kan dele dine søk med venner på Messenger og vise dem hvilken musikk du hører på akkurat nå. Gjennom denne tjenesten kommer god musikk til å spre seg langt raskere enn før, spår Helge Birkelund, portalsjef i MSN.

Bedre pålogging
Påloggingssystemet til Microsoft, Passport, har også fått en liten oppgradering. Helge Birkelund forteller til TV 2 Nettavisen at i tillegg til at du nå vil være innlogget i flere MSN-tjenester automatisk når du er logget på én tjeneste, ser den nye innloggingen ”ganske raff ut”.

- Selve innloggingsbildet på Messenger 7.5 gir deg bedre kontroll over tjenesten, over personalisering og hvordan du skal huskes/ikke huskes osv, sier Birkelund til TV 2 Nettavisen.

Voicemail-funksjon
Andre nyheter er muligheter for å benytte dynamiske bakgrunner, og å sende lydfiler.

- Dagens oppgradering tilbyr muligheten til å sende lydfiler med for eksempel personlige hilsener. Tjenesten kan sees som en Voicemail der mottakeren får et opptak av hilsenen eller beskjeden din, forteller Birkelund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.