Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Lanserer trådløst kontor

Sist oppdatert:
Telenor lanserer nå en ny versjon av Mobilt Kontor. Versjonen støtter 3g-tjenester samt trådløs dataoverføring, slik at du får raskere nettforbindelse med bærbar pc.

- Med Mobilt Kontor datakort kan man være på nett med jobben overalt, og kortet finner selv det nettet som gir best dekning og hastighet. Dessuten har vi lagt stor vekt på at Mobilt Kontor skal være både enkelt å installere og enkelt å bruke, sier Rolv-Erik Spilling, som er ansvarlig for Telenors mobilvirksomhet i det norske bedriftsmarkedet, i en pressemelding.

For å få mobilt kontor, bruker du et pc-kort fra belgiske Option samt en egenutviklet programvare fra Telenor.

Bredbåndhastigheten ligger på inntil 54 Mbps med WLAN til 384 kbps med det nye UMTS-nettet. Mobilt Kontor knytter seg til det ordinære GSM-nettet med GPRS-hastighet på 40 til 50 kbps dersom disse to teknologien ikke er tilgjengelige.

Før lanseringen testet 30 bedrifter det mobile kontoret, og tilbakemeldingene var stort sett positive. Hele 84 prosent av pilotkundene synes det var enkelt å installere Mobilt Kontor, og 70 prosent brukte under 10 minutter på installasjonen. Etter pilotperioden var 87 prosent svært fornøyd med produktet.

Telenor lanserte Norges første UMTS-nett 1. desember i fjor, og nettet skal være fullt utbygget i 2007.

I tillegg har telegiganten rundt 350 trådløse soner på hoteller, Statoils bensinstasjoner, konferansesentre og de største flyplassene over hele landet.

Mobilt Kontor støtter bærbare datamaskiner med type II PC-kort-inngang og operativsystemene Windows 2000 eller XP.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!