Lapp røpet Flatlands konto

Foto: Kuert Andrè Høyessen / SCANPIX

En papirlapp funnet i passet til den utpressingsdømte travkusken Atle Hamre, ledet Økokrim til Hallvard Flatlands konto i Monaco.

08.09.03 13:51

Funnet ble gjort mens politiet lette etter millionene som Atle Hamre er dømt til fengsel for å ha presset ut av Sandefjord-rederen Thor Christensen.

På lappen stod nummeret på en konto i Banque du Gotard i Monaco, en konto som det viste seg at Hallvard Flatland hadde opprettet og hadde instruksjonsrett over.

Foto: Jan Christian Grandre

Erkjente løgn
I avhør nektet Flatland først kjennskap til kontoen og selskapet som hadde opprettet kontoen. Men senere vedgikk han at han hadde løyet.

- Økokrim mener å kunne føre bevis for at kontoen var en hvitvaskingsoperasjon. Flatlands rolle var å låne ut kontoen, og han var den eneste som disponerte over den, sa aktor, politiadvokat Geir Kavli, i sitt innledningsforedrag i Oslo tingrett.

Angivelig var Monaco-kontoen opprettet for å hjelpe den norske hesteeieren og Bergens-byggmesteren, Øyvin Nydal, med hestekjøp. Aktor gikk igjennom en lang serie med transaksjoner på kontoen og konkluderte:

- Ingen av pengene som gikk inn på Monaco-kontoen gikk i Øyvin Nydals favør eller interesse, sa politiadvokaten. Nydal er vitne nummer to i saken, etter Flatlands hestevenn Atle Hamre.

Foto: Jan Christian Grandre

Komplisert
Sammen med sin forsvarer Erling O. Lyngtveit følger Hallvard Flatland nøye med på aktors detaljerte innledningsforedrag.

- Tiltalen er bygget opp av mange detaljer og saken er komplisert, sa aktor politiadvokat Kavli.

Programlederen nektet fotografene å ta bilde av ham da rettssaken startet. TV-kjendisen virker preget av alvoret i saken, som i teorien kan gi han seks år i fengsel.

Flatland nektet straffskyld etter tiltalen om hvitvasking og falsk forklaring.

Flatland begynner trolig sin forklaring i 14-tiden mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.