*Nettavisen* Økonomi.

Lar Gabrielsen få påskefred

Foto: Ingvild Jensen (Nettavisen)

Fredag ettermiddag fikk sekretær Kjell Engebretsen (Ap) i Stortingets kontroll - og konstitusjonskomité den redegjørelsen om salget av SND Invest som han hadde bedt om. Det betyr likevel ikke at saken er over.

02.04.04 18:37

- Jeg er imponert over at han har fått til en så stor utredning på så kort tid, men det er jo ting jeg mangler her. Blant annet vil jeg komme til å be om å få generalforsamlingsprotokollene, sier Engebretsen til TV 2 Nettavisen fredag ettermiddag.

Den 22 sider lange utredningen om salget av SND Invest var klar fredag ettermiddag.

- Dette krever en veldig nøye gjennomgang og det er nok spørsmål som fortsatt står uavklart. Jeg gjetter på at vi kommer til å trenge mer informasjon enn dette, sier Engebretsen.

Han regner med at de øvrige medlemmene av kontroll- og konstitusjonskomiteen er enige i dette. Men komiteen lar saken ligge i påsken og kommer først sammen igjen 22. april.

SND Invest ble solgt i september i fjor for 415 millioner kroner. I tillegg ble SNDs aksjeinnehav i børsnoterte selskaper solgt til DnB Markets for 132 millioner kroner.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget krevde at Gabrielsen måtte redegjøre for beveggrunnene for at SND Invest ble solgt til denne prisen.

Ansgar Gabrielsen valgte å gå videre med salget av SND Invest til tross for sterke advarsler fra flere hold. I et prospekt som Dagens Næringsliv har fått tilgang til, går det fram at eierandelen i 66 av de 96 selskapene som SND Invest har investert i, ble gitt bort helt gratis.

Kjøperen, risikokapitalfondet Four Seasons, regner med å tjene 1,2 milliarder kroner på handelen. Planen er å selge SND Invest stykkevis og delt over en periode på fem år. Staten kunne fulgt nøyaktig den samme strategien, mener tidligere styreformann Otto Geheb i SND Invest.

- Nå blir det i stedet rike investorer, og ikke staten, som får pengene, uttalte han til DN i midten av mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag