Gå til sidens hovedinnhold

Lar Rema selge Q-melk

Nå får også Rema selge Q-melk, etter at NorgesGruppen løste Q-meieriene fra en avtale om eksklusivt salg.

Før den siste tids forbrukerstorm mot Tine, regjerte melkeproduktene fra meierigiganten mathyllene. Etter hardt press fra kundene har imidlertid flere dagligvarekjeder valgt å gi Tine-konkurrentene en sjans.

Onsdag morgen ble det kjent at Q-melk skal inn i sortimentet hos Coop og Ica. Ved 12.30-tiden kom meldingen om at melken også skal selges på Rema.

NorgesGruppen åpner for salg

- Vi er nå mer eller mindre inne i alle kjeder. Etter Tine-skandalen har vi mer enn doblet salget av melk, og vi har fått enormt mange tilbakemeldinger fra forbrukere, sier administrerende direktør Bent Myrdahl i Q-meieriene til TV 2 Nettavisen.

Tidligere har NorgesGruppen nektet Q-meieriene å selge stort til andre aktører i bransjen.

- Vi har blitt holdt tilbake på grunn av en avtale med NorgesGruppen, men situasjonen har løst seg. De har gitt oss anledning til å selge også til Rema, forteller Myrdahl.

Q-melken har blitt solgt i liten skala hos Ica, Coop og Rema hittil. Men nå skal melken inn sentralt. I løpet av to til tre uker håper Q-sjefen at Rema-kunder over hele landet kan kjøpe melk fra Tine-konkurrenten.

NorgesGruppe-sjef Sverre Leiro har i dag orientert landbruksminister Lars Sponheim om avtaleendringen.

- Dette er en veldig god nyhet, og den betyr at Tines monopol på alle nivåer nå er bak oss, sier Sponheim til NTB.

Satser på høy markedsandel

- Vi har ikke noe problem med å levere, og har tilgang på 60 millioner liter melk per i dag. Vi ønsker å gå opp til 80 millioner liter, men er avhengige av å få inn flere leverandører, sier Myrdahl.

Avtalen med Rema tilsvarer mellom 20 og 30 millioner liter melk, omtrent en fjerdedel av det totalte melkesalget hos kjeden.

I forrige uke endret den Reitan-eide dagligvarekjeden også mening i forhold til Synnøve Finden. Før jul ville nemlig ikke Rema fornye avtalen med osteprodusenten, til fordel for Tine.

Press fra forbrukerne og negative medieoppslag var sannsynligvis det som fikk kjeden til å snu.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her