Gå til sidens hovedinnhold

Lærere og siviløkonomer har samme lønn

Lønnsgapet mellom siviløkonomer og lærere er nesten tettet igjen. Samtidig sliter store grupper av nyutdannede akademikere med å få seg jobb.

Lærerne er ikke lenger å regne som underbetalte akademikere her til lands. Takket være et lønnshopp på nesten 8 prosent de siste to årene, er lønnsforskjellen mellom en siviløkonom og en lærer nå bare 1,7 prosent, skriver Aftenposten.

En nyutdannet siviløkonom kan nå regne med å tjene 23.160 kroner i måneden, mens lærerlønna er 22.770 kroner.

Samtidig er det fortsatt store grupper av nyutdannede som sliter med å så seg jobb. Verst er situasjonen for sivilingeniører og andre realister, hvor ledigheten er mer enn doblet på to år.

En undersøkelse foretatt av Norsk institutt for studier av forskning og utdanning (NIFU) viser at 18 prosent av nyutdannede sivilingeniører og realister sto uten jobb seks måneder etter endt utdanning. I en tilsvarende undersøkelse i 2001 var andelen 8 prosent, ifølge Aftemposten.

Blant de nyutdannede juristene er ledigheten økt fra 6 til 14 prosent i samme periode. Også samfunnsvitere og humanister sliter, men situasjonen har ikke blitt vesentlig forverret de siste to årene.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen