Gå til sidens hovedinnhold

Lavere temperatur i boligmarkedet

Stormen i boligmarkedet er over for denne gang, og meglerne melder om stabile tilstander. Likevel går de fleste leilighetene godt over takst. Sjekk statistikken her.

Etter en pang-start på året, har boligmarkedet igjen roet seg, og funnet et tilnærmet normalt nivå. Den siste tiden har ikke meglerne kunnet melde om like mange salg som tidligere i år, viser en undersøkelse TV 2 Nettavisen har foretatt.

23 av 50 solgt

Av 50 boliger som var annonsert i Aftenposten i midten av april, er 23 solgt etter mindre enn en uke.

Til sammenlikning var 23 av 50 boliger solgt i midten av mars, og 30 av 50 boliger solgt i februar. I januar var 29 solgt i uken etter visning. Dermed kan det se ut til at markedet har stabilisert seg på et noe lavere nivå enn tidligere i år.

- Det er en viss stabilisering, men fortsatt godt trykk i markedet. For tiden er det flere objekter som kommer inn. Før var det lite på tilbudssiden, og da merkes etterspørselen ekstra godt, sier direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund til TV 2 Nettavisen.

Før jul var også temperaturen høy, med 29 av 50 solgte boliger i november og 28 i oktober.

Går bedre med de dyre

Salget har den siste tiden tatt seg opp for segmentene over to millioner kroner.

Det er dobbelt så mange solgte objekter i prisklassen mellom to og 2,5 millioner som i mars. I segmentet over 2,5 millioner kroner var fem av 10 solgt etter under en uke i april. I mars var samme tall tre av 10.

- Vi har fått signaler om at det har kommet flere dyre boliger på markedet nå, og at det er lettere å selge i dette sjiktet. Folk begynner å tjene penger igjen, og ting begynner å lysne, forteller Tveter.

Boligene mellom 1,5 og to millioner kroner holder like høyt tempo som før, men det har gått noe tilbake for prisklassene under én million og mellom én og 1,5 millioner kroner.

Prisene på vei opp

Hele 21 av 23 objekter gikk over eller til takst i april. Bare to gikk under prisantydningen.

Prismessig har det gått noe opp i forhold til forrige måned. Mens de solgte objektene i mars gikk for gjennomsnittlig 84.000 kroner over takst, er snittprisen i april 108.000 kroner mer enn taksten.

I februar var snittprisen over takst 112.000 kroner, mens det samme tallet var 119.000 i januar.

Se og Hør-leilighet over takst

En av de dyre leilighetene som gikk mye over takst, var TV-kjendis Synnøve Svabøs krypinn i Josefines gate på Frogner. Leiligheten var avbildet i ukens Se og Hør. Prisantydningen lå på på 2.600.000 kroner, og eiendomsmegler William Holten i M2 Eiendomsmegling bekrefter at den til slutt gikk for 2.925.000 kroner. Utover dette kommenteres ikke salget.

Også en leilighet i Bygdøy allé gikk langt over prisantydning, der ble taksten slått med 450.000 kroner.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå