*Nettavisen* Økonomi.

Lavpris-barometer fra SAS

SAS Braathens gir nå oversikt over antall lavprisseter på sine nettsider.

06.01.06 18:24

På de ti mest populære destinasjonene i Norge, og et antall utenlandske reisemål vil det nå bli mulig å sjekke hvor mange lavprisseter selskapet legger ut for salg.

Dobling
Bare i februar og mars tilbyr SAS Braathens om lag én million lavprisseter, som nesten er en dobling av antall seter i forhold til samme periode i fjor, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens synes lavprisbarometeret er en gledelig utvikling.

- Våre reisende har lenge etterspurt muligheter for å se hvor de billigste billettene finnes og i hvilket omfang, sier Jansen.

Fordel for alle
Barometeret vil bli oppdatert ukentlig med en oversikt over hvor mange lavprisseter som er tilgjengelig de neste to månedene til rundt 20 av de mest trafikkerte destinasjonene. Av de ti destinasjonene på norsk innenriks som vises, er sju faste og tre vil skiftes ut hver uke.

Jansen tror denne lett tilgjengelig oversikten vil være til fordel både for selskapet og passasjerene.

- Vi har sett en god respons i markedet på våre faste, lave priser. Det har også medført at vi har bedret utnyttelsen av flyene våre. Vi legger nå ut flere seter til laveste pris enn hva vi gjorde i fjor, og regner med en økt etterspørsel som vil bidra til en enda høyere kabinfaktor, sier Jansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.