*Nettavisen* Økonomi.

Lavpris inn i varmen

Flyselskapet Sterling skal selge billetter gjennom reisebyrået VIA Travel Group. - En milepæl, hevder selskapet. Tøv, svarer Norwegian.

21.07.05 10:38

- Vi mener vi med denne avtalen er med på å snu en trend i lavprismarkedet. Tidligere har lavprisselskapene solgt billettene sine selv. Nå ser Sterling at reisebyråenes kompetanse på salg og distribusjon kan hjelpe selskapet i sin strategi om sterk vekst i Skandinavia, sier Pål Asplin, konsernsjef i VIA Travel Group, i en børsmelding.

Samarbeidsavtalen med VIA Travel Group innebærer at selskapet skal selge sine billetter gjennom VIAs distribusjonskanaler i hele Skandinavia ut 2008.

Avtalen kommer kort tid etter at Sterling kjøpte opp det danske lavprisselskapet Maersk Air. Etter oppkjøpet vil Sterling bli Nordens største og Europas fjerde største lavpris-flyselskap.

Milepæl?
Dette er første gang et lavprisflyselskap skal selge sine produkter gjennom en etablert reiselivsaktør i Norden, hevder selskapet. Det vil ikke fungerende informasjonssjef Lars Sande i Norwegian være med på.

- Jeg synes det er dumt å lese noe som er helt feil. Det blir galt å hevde at dette er en milepæl når vi har holdt på med det samme i flere år. Vi har jo hatt en avtale med nesten alle disse reisebyråkjedene kjedene siden vi startet opp, sier Sande til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.