Ledigheten gull verdt for bedriftene

Den voksende arbeidsledigheten er slett ikke bare negativ. Bedrifter som har slitt med å finne arbeidstakere får nå velge fra øverste hylle.

Arbeidsledigheten har helt klart to sider. For mens køene på arbeidskontoret blir stadig lenger er det lettelse å spore hos bedriftene. De bedriftene som er på jakt etter folk har nemlig et langt større utvalg nå enn tidligere, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette er helt klart drømmesituasjonen. For å trekke sammenligninger med fotball, er det en rekke Bosman-spillere der ute som kan begynne på dagen og har scoret en rekke må, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge til avisen.

Det er spesielt de mindre bedriftene som nå har det lettere med å hanke inn de dyktigste medarbeiderne. Da det var knapphet på folk ble småbedriftene taperne, både på grunn av lønn og størrelse. Mindre lønnspress og stor kompetanse blant de ledige gjør at bedriftslederne har fått tilbake optimismen.

- Dette er en gylden sjanse for de smb-bedriftene som er på jakt etter kvalifisert arbeidskraft. Hvis de nå kan få en større andel av den kompetente arbeidskraften er det positivt, sier administrerende direktør Tom Bolstad i Bedriftsforbundet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.