Nå kan du bli nærmeste nabo med statsministeren og ha kongeparet bare et par hundre meter unna, hvis du er villig til å bla opp 35 millioner kroner for en seksjon i sameiet i Parkveien 43.

- Det er en veldig spesiell eiendom, sier megler Jens Christian Killengreen hos Nordvik til Nettavisen Økonomi om salgsobjektet Parkveien 43 bak Slottet.

Du kan se bilde av den unike boligen i videoen øverst i saken.

Les også: "Han vil gi deg 40.000 i årlig boligskatt"

- Villaen er naboen til statsministerboligen, slik at hele området avlåst. Utenforstående kommer ikke inn på eiendommen, det er portåpner. Det er en eksklusiv og veldig herskapelig villa som skiller seg ut fra det andre jeg har solgt, fortsetter han.

Hele eiendommen er ifølge en annonse inngjerdet og utstyrt med elektriske porter.

Les også: "Tror boligmarkedet blir brennhett igjen - meget uheldig"

20 år eldre

Villaen er ført opp i 1879 og dermed 20 år eldre enn de typiske andre Frogner-villaene. Ifølge Killengreen er det to kjente arkitekter som tegnet villaen på snaue 200 kvadratmeter i det som omtales som Hannover-stilen.

- Det er litt ekstra takhøyde, den er på mer enn 3 meter. Villaen har også to store flotte terrasser med direkte utgang til hagen og to par biloppstillingsplasser, sier Killengreen. Tomten er på ca. 2 mål.

Prisantydningen er altså satt til 35 millioner kroner.

X-faktor

- Hvordan prissetter man en slik eiendom?
- Det er ikke så mye å sammenlikne med. I det høyere prissegment må du hensynta x-faktoren. Jeg har solgt mange dyre eiendommer, men ingen av dem har hatt denne utformingen.

- Det er aldri lett å prise de veldig dyre objektene, sier Killengreen. Han tror kjøpergruppen primært er i aldersgruppen 40-45 år oppover som vil forme sitt eget hjem, men som i tillegg vil ha med seg den gamle herskapelige kvaliteten.

De nåværende eierne er i 70-årene og har eid villaen siden 1989. Salgsprisen den gangen var svært lave 1 million kroner. Ifølge Killengreen er villaen generelt godt vedlikeholdt, men den er ikke pusset opp de senere årene.