*Nettavisen* Økonomi.

Legger ned Yelo

Eniro/Findexa svidde av 20 millioner på søketjenesten Yelo som skulle utkonkurrere Google. Nå legges den ned etter under et halvt år.

Tirsdag ble det kjent at Eniro Norge og Findexa i tiden fremover kommer til å satse tyngre på Gule Sider og Kvasir. Søkemotoren Yelo legges inn i en av de andre tjenestene, og dermed tar ledelsen i Eniro/Findexa tapet det er å legge ned Yelo. Toppsjef Wenche Holen i selskapet svidde nemlig av 20 millioner kroner på satsingen, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi lot aldri Yelo få noen sjanse. Yelo var Findexas angrep i websøk-segmentet. Vi stoppet markedsføringen da det ble klart at Eniro skulle kjøpe Findexa. Det er tøft å bygge opp et nytt «brand», og det var ulogisk å satse videre på Yelo, sier Holen til avisen.

HTML EMBED

Findexa lanserte søketjenesten Yelo 18. oktober i fjor, og Holen sier videre at tjenesten aldri fikk mer enn 100.000 ukentlige besøk.

- Jeg vil hevde at Norge er det mest konkurranseutsatte online-markedet i hele Europa, sier administrerende direktør i Eniro Norge, Hans Peter Terning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag