Det kommunen trodde var en god beslutning seks år tilbake endte opp med å bli et mareritt for en kommune med dårlig råd.

Verran kommune, som ble sammenslått 1. januar 2020 med Steinkjer, har i seks år hatt en leiekontrakt som endte opp med å bli alt annet enn lukrativ.

Les mer: Brukte tre år og 18 millioner på bygg som aldri ble noe av

I 2014 vedtok kommunestyret å tegne en 20-års leieavtale med selskapet Klima Eiendom ANS. Kontrakten gjaldt seks leiligheter. Leilighetene var først og fremst tiltenkt å være en forberedelse på flyktningsstrømmen som skjøt fart i 2015 og 2016.

Men strømmen uteble. Og i oktober 2019 kunne Steinkjer-Avisa avdekke at det var kun én av de seks leilighetene som ble leid ut.

Artikkelen fortsetter etter målingen.

– Vi taper mellom 5 og 600.000 kroner på tomme leiligheter, sa rådmann Torunn Austheim den gangen.

I avtalen har kommunen forpliktet seg til å fylle leilighetene, og dermed også betale husleie for tomme leiligheter.

Les mer: «Statsfinansiert elitefest» til flere millioner: – På ville veier

– Dette er jo akkurat som å kaste penger ut av vinduet, sa Venstre-politiker Odd Vidar Vandbakk under formannsskapsmøtet i oktober.

Men kommunen har ikke bare tegnet denne ene avtalen. De har også tegnet en 20-års avtale med et annet selskap. Der må kommunen punge ut for fire leiligheter. I oktober sto to av disse tomme. Det betyr 16.200 kroner i husleie for de tomme leilighetene - i måneden.

Sløseriprisen er et samarbeid mellom Nettavisen og Skattebetalerforeningen. Først presenterer Nettavisen sakene som juryen har plukket ut. Deretter vil leserne til syvende og sist bestemme vinneren.