Gå til sidens hovedinnhold

Lettere å få jobb i år

Din arbeidskraft blir stadig mer verdt. Flere norske bedrifter sliter med å få tak i den arbeidskraften de trenger.

Temperaturen er stadig høyere i norsk næringsliv. Bedriftsforbundet har loddet forventningene hos 500 små norske bedrifter, og forventningene for året som kommer er svært gode.

SE INNSLAG PÅ WEB-TV

Vil ansette flere
Syv av ti bedrifter tror de vil selge mer, seks av ti tror de vil tjene mer, og mer enn hver tredje bedrift planlegger nyansettelser.

- Våre bedrifter forventer seg nå økt omsetning, økt lønnsomhet, og økt sysselsetting i de kommende 12 månedene, sier administrerende direktør Tom Bolstad i Bedriftsforbundet til TV 2 Nyhetene.

- Generelt tror jeg det nå er slik at bedriftene har utnyttet kapasitet godt på veldig mange andre områder. Skal de komme videre nå er det snakk om å ansette flere, fortsetter Bolstad.

Mangel på folk
Men når det kommer til sysselsetting er norsk næringsliv i ferd med å få en utfordring. I flere sektorer er det allerede blitt vanskelig å få tak i nye folk

- Mangel på arbeidskraft medfører at det er en del prosjekter som bedriftene ellers ville gjennomført som nå ikke gjennomføres, sier Arbeidsdirektør Yngvar Åsholt i Arbeidsdirektoratet.

Helse og omsorg
For tiden kan ingeniører, IT-folk og bygg og anleggsarbeidere velge og vrake i tilbud, neste sektor som kan havne i rekrutteringstrøbbel er helse og omsorg.

- Mangelen på personell i helsesektoren vil gradvis kunne bli et problem. Det skyldes delvis at kommune vil prioritere denne sektoren høyere, og at behovene for omsorgstjenester vil øke. Men vi vel nok ikke se noe dramatiske konsekvenser, i hvert fall de første årene, sier Åstholt.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken