Levi Strauss brennhet på børsen i «comebacket»: Opp over 30 prosent

PÅ BØRS IGJEN: Torsdag ble Levi Strauss igjen et børsnotert selskap. 

PÅ BØRS IGJEN: Torsdag ble Levi Strauss igjen et børsnotert selskap.  Foto: Lucas Jackson (Reuters)

Pangstart da klesmerket ble børsnotert for andre gang.

21.03.19 19:00

LOS ANGELES (Nettavisen): Torsdag gikk det Levi Strauss på børs for andre gang i sin 166 år gamle historie. Og det ble en god start for det amerikanske klesmerket.

Aksjekursen startet på 17 dollar, noe som var høyere enn den ventede kursen. Like etter åpning på Wall Street gikk aksjen til himmels, og den steg rundt 35 prosent.

 

Kursen lå et tidspunkt på nesten 23 dollar per aksje, noe som verdsetter selskapet til nesten 3 milliarder dollar, rundt 25 millarder norske kroner, ifølge CNN.

På Wall Street markerte de anledningen ved å oppheve regelen om at man ikke kan gå med jeans, og mange gikk med Levi's-bukse under torsdagens handel.

Klesmerket ble grunnlagt i 1853 og er mest kjent for sine blå jeans. Selskapet var børsnotert i en periode fra 1971 til 1985, da arvinger etter den tyskfødte grunnleggeren Levi Strauss kjøpte det tilbake.

Les mer: Klesmerket Levi Strauss børsnoteres for andre gang

Fjorårets omsetning endte på 5,6 milliarder dollar – en økning på 14 prosent. I nær fremtid planlegger Levi Strauss å satse i de nye og pengesterke markedene i Kina, India og Brasil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.