*Nettavisen* Økonomi.

Lidl for stygg for Oslo

Foto: (AFP/Scanpix)

Oslo kommune mener Lidl-butikkene er for stygge til å ligge ved motorveier og bensinstasjoner i hovedstaden, og har gitt dagligvarekjeden avslag på sine byggesøknader.

10.01.05 14:42

- Vi og politikerne sier at det skal være bebyggelse av høy kvalitet på området. Det mener vi det ikke er, og har fått støtte fra Rådet for byarkitektur, sier fungerende avdelingsdirektør Gro Taugbøl i Plan- og bygningsetaten til NRK.

Med andre ord er butikken er for stygg til å ligge såpass synlig ved E6.

I tillegg er tomten Lidl ønsker å bygge på regulert for salg av landbruksmaskiner eller biler, ikke melk og brød. Taugbøl forteller at etaten mener et Lidl-butikk vil ødelegge for Mortensrud senter, som kommunen ønsker skal stå sterkt.

Leder Teddy Kjendlie (H) i Søndre Nordstrand bydelsutvalg synes begrunnelsen med estetikk ikke holder vann. Han mener det er ganske mange bygg som i så fall ikke burde vært bygget.

Den tyske matvarekjeden sliter med å komme inn på hovedstadsmarkedet. Ikke bare er det butikkenes utseende som har stukket kjepper i hjulene for Lidl, også kravet om parkeringsplasser er vanskelig for Plan- og bygningsetaten å svelge.

Lidl har tidligere gitt opp å åpne butikk på Alnabru, Bredtvedt, Furuset og Ellingsrud. En søknad om butikk på Skullerud har blitt sendt u retur på grun nav manglende informasjon, og siste spiker i kisten er nå avslaget om butikk på Mortensrud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.