*Nettavisen* Økonomi.

Lidl løfter på lokket

Den tyske dagligvarekjeden Lidl er kjent for sin «hemmelige» strategi. Nå offentliggjør kjeden for første gang regnskapstall, og river i med en pressekonferanse.

Grunnlegger Dieter Schwarz og konsernsjef Klaus Gehrig i Lidl har bestemt seg for å frigjøre litt mer informasjon om selskapet enn før, skriver Handelsbladet FK.

- Strategien hittil er ikke i henhold til tiden lenger, og ikke passende for et så stort og betydningsfullt selskap, sier Hermann Zimmermann i Schwarz-gruppen, som står bak Lidl og supermerkedet Kaufland, til Svenska Dagbladet.

Det er omsetningen som Lidl nå ønsker å være åpne om, og som de for første gang vil holde en pressekonferanse om. Det er fremdeles hemmelig hvordan konsernet er organisert.

I løpet av 2004 omsatte dagligvarekjeden for rundt 36 milliarder euro, eller 300 milliarder kroner. Det er flere titalls milliarder ner enn ekspertene tidligere har anslått. Omsetningen skal ha økt med 44 prosent de siste tre årene.

Ifølge konsernsjef Gehrig planlegger Lidl å åpne butikker i to nye land hvert år.

Hovedårsaken til den plutselige åpenheten skal være frykt for å bli svartelistet av fagforbundet Verdi. Lidl anklages nemlig for å behandle de ansatte dårlig, og bryte arbeidslovgivningen. Gehrig tilbakeviser bekyldningene, og forteller at Lidl har åpnet en egen krisetelefon for ansatte som føler seg urettferdig behandlet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.