*Nettavisen* Økonomi.

Lidl og LO røkte fredspipe

Etter en lang rekke samtaler mellom LOs Handel og Kontor og Lidl, er forholdet nå så godt at Lidl gjerne ser at de ansatte melder seg inn i LO.

Det var Lidl som på bakgrunn av negative presseoppslag tok initiativ til samtalene med ledelsen i Handel og Kontor.

- Vi har fått garantier fra Lidl om at de ikke vil legge noen hindringer i veien for at de ansatte organiserer seg i Handel og Kontor. De vil heller ikke legge noen hindringer i veien for valg av tillitsvalgte, slik vi har fått meldinger om at de gjør i Tyskland sier leder Sture Arntzen i Handel og Kontor til Dagens Næringsliv.

LO-brosjyre

- Vi har trykt opp eget materiell rettet mot de ansatte i Lidl. Lidl-ledelsen har lovet oss å legge ved brosjyren ved hver ansettelseskontrakt som inngås. Det er naturligvis all grunn til å rose dem for det, sier Arntzen, som forteller at noe lignende aldri har skjedd i de etablerte norsk matkjedene.

Samtalene mellom Lidl og LO-forbundet har også dreid seg om vilkårene i kontraktene til de ansatte. Resultatet er blitt vesentlig, med store bokstaver, bedre enn deres utgangspunkt, sier Arntzen.

Godt lønnsnivå

Han sier matkjeden har sagt den vil legge seg på et godt lønnsnivå, og at det er lovet overtidsbetaling i tråd med tariffavtalen i bransjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.