Gå til sidens hovedinnhold

Lidl satser tungt i Norge

Den tyske lavpriskjeden satser hardt i Norge, og har ifølge ekspertene bestemt seg for å lykkes i Norge. Koste hva det koste vil.

Den tyske lavprisgiganten vil antagelig åpne 33 butikker, fra Mysen i sørøst til Mosjøen i nord. Lidl har i tillegg til disse 31 butikker på trappene, og 20 andre tomter eller områder landet rundt.

- Vi har aldri sett en lignende lansering i Norge. Lidl går inn med full tyngde fra dag én, sier førsteamanuensis Håvard Hansen ved Handelshøyskolen BI til Dagsavisen.

Kjeden omsatte for hele 200 milliarder kroner i 2002. Hvert år åpner Lidl hundrevis av butikker, og satsingen vært særlig stor de siste årene i Øst-Europa og Norden.

- I utgangspunktet er Norden for tynt befolket, men nå har man dekket store deler av Europa. I Frankrike har man for eksempel over 1.000 butikker. Dermed går man til utkantene, sier Geir Myklebust, en av Norges fremste eksperter på dagligvarebransjen, til Dagsavisen.

Han har tro på at Lidl vil lykkes i sin kostnadskrevende strategi. Myklebust forteller at kjeden taper penger mange steder de første årene, men at selskapet har råd til å subsidiere driften i ti år før butikkene blir lønnsomme.