Lilleputtenes dag på børsen

Foto: Scanpix

Oslo Børs startet dagen med nedtur, men etter lunsj snudde stemningen brått. Nera fikk en pangstart på uken.

08.09.03 16:15

Hovedindeksen startet dagen i rødt, men snudde i 11-tiden og da børsen stengte var nedgang blitt til en oppgang på 0,56 prosent til 156,09 poeng.

De store lokomotivene dro fremover, men Tandberg og Tomra ble igjen på stasjonen og sakket henholdsvis 1,92 prosent og 0,66 prosent akterut. Blant de investorene med størst smil var aksjonærene i telekomselskapet Nera, som så verdiene øke med 7,1 prosent.

Moro for de små
Det lille oljeselskapet CanArgo sto også i fokus etter flere gode nyheter fra Georgia. Selskapet fortsatte oppturen fra fredag og endte mandagen opp 14,67 prosent.

Dagens suverene vinner ble imidlertid Frontier Drilling, som endelig kunne melde at selskapet er i sluttforhandlinger med bankene om en finansieringsplan. Det feiret investorene med å sende kursen opp vanvittige 75 prosent.

Gladnyhter kom det også fra Aker Kværner som kan fortelle at det amerikanske Aker Kværner-selskapet Kværner Philadelphia Shipyard har levert sitt første nye skip på over 30 år. Kjell Inge Røkke ble premiert med en kursopptur på 1,19 prosent.

Ujevn fisk
Oppdrettsnæringen har vært i sterkt fokus de siste dagene. Mandag skjedde det noe så uvanlig som at selskapene dro hver sin vei. Pan Fish falt 4,35 prosent, mens Fjord Seafoods klatrert opp over 5,1 prosent.

Teknologiselskapet Birdstep har ikke hatt det lett den senere tiden. Selskapet som en gang ble spådd en lysende fremtid har falt over 35 prosent de siste tre månedene. 4,38 prosent av fallet skjedde mandag.

Hovedindeksen endte dagen opp 0,56 prosent til 156,06 poeng. Det ble kjøpt og solgt aksjer for 2,24 milliarder kroner.

Her kan du følge utviklingen på Oslo Børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.