Lindegaard: - Ga ingen løfter

Konsernsjef i SAS, Jørgen Lindegaard, avslår at han har gitt løfter om at ansatte i SAS og Braathens skulle likebehandles.

08.09.03 14:17

I sin vitneforklaring i Asker og Bærum tingrett mandag formiddag understreket Lindegaard at det aldri ble gitt noen lovnader eller garantier for de ansatte i forkant av SAS' oppkjøp av Braathens.

– Jeg var veldig opptatt av at vi ikke på forhånd utstedte noen garantier verken den ene eller den andre veien, sa SAS-sjefen ifølge NTB.

369 tidligere Braathens-ansatte har saksøkt SAS for usaklig oppsigelse etter at SAS kjøpte Braathens i 2001.

Lindegaards uttalelser sto i kontrast til vitnemålet fra tidligere Braathens-sjef Arne A. Jensen. Jensen uttalte tidligere på dagen at det var lagt klare forutsetninger til grunn for overtagelsen.

–Jeg stilte tre klare krav: Braathens skulle bestå som eget selskap for å bevare det vi mente var en unik kultur. Braathens skulle beholde samme kapasitet som i dag og ta del i konsernveksten til SAS. Til sist skulle samordning av ruter og priser ikke føre til oppsigelser i Braathens, forklarte Arne A. Jensen.

Dette avviste imidlertid Lindegaard i sitt vitnemål.

På spørsmål fra LO-advokat og prosessfullmektig Sigurd-Ø yvind Kambestad om det ble gitt løfter til de tillitsvalgte i Braathens og SAS, svarte Lindegaard bestemt nei:

– Nei, bestemt ikke. I så fall tror jeg det ville ha ligget på rettens bord i dag, sa Lindegaard.

Etter vitnemålet spurte pressen Lindegaard om løftene gitt av Arne A. Jensen og tidligere SAS-konserndirektør Vagn Sørensen.

– Arne A. Jensen kan ikke gi løfter på vegne av SAS, fastslo Lindegaard.

Flymarkedet klappet sammen i 2001, og troen på vekst forsvant. Dermed forsvant også forutsetningene som de tidligste samtalene mellom SAS og Braathens hadde bygget på, hevdet Lindegaard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.