Gå til sidens hovedinnhold

- Lindegaard blir minst én måned

SAS-ledelsen avviser at Jørgen Lindegaard går av som konsernsjef i morgen.

Det har vært spekulasjoner om at SAS' avtroppende konsernsjef Jørgen Lindegaard ville forlate jobben allerede ved styremøtet i SAS-konsernet i morgen. Årsaken skulle være at Lindegaard mener det er uheldig at en toppleder på oppsigelse skal lede omstillingen i flyselskapet.

Lindegaard varslet den 16. mai at han ønsker å forlate sjefsjobben i SAS høsten 2006. Han har ledet selskapet siden mai 2001.

Pressemøte
Tidligere i dag kalte SAS inn til pressemøte i etterkant av styremøtet i København i morgen, hvor Lindegaard skal møte pressen sammen med styreleder Egil Myklebust.

Nye tall: NA24 leses mest.

Nå lurer mange på om ledelsen vil offentliggjøre en ny dato for Lindegaars avgang. Etter planen skal han sitte i stillingen til i høst, noe som har fått flere til å uttale at Lindegaard burde gått av nå, med tanke på de utfordrende oppgavene som må løses i konsernet.

- Forlater ikke SAS i morgen
Kommunikasjonsdirektør Bertil Ternet i SAS sier til det det danske nyhetsbyrået Ritzau at konsernsjefen blir sittende i hvert fall enda én måned til. Det skriver den danske avisen Børsens nettutgave.

- Jeg kan si at Jørgen Lindegaard ikke forlater SAS i morgen. Og det skjer heller ikke innen den neste måneden, sier Ternert.

Ternert sier også at det heller ikke vil bli presentert en ny konsernsjef i morgen.

- Arbeidet med å finne en avløser for Jørgen Lindegaard pågår fortsatt, og det er ikke noe nytt på den fronten, sier kommunikasjonsdirektøren.

Han vil heller ikke opplyse om den konkrete datoen for Lindegaards avgang vil bli offentliggjort i morgen.


NA24 er på plass i København når SAS holder pressekonferanse i etterkant av styremøtet. Følg med fra klokken 18.00 torsdag.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken