*Nettavisen* Økonomi.

Lindholt krever mer av Røkke

Folketrygdfondet og Tore Lindholt er misfornøyd med sikkerheten Kjell Inge Røkke tilbyr i forliket i i tvangsinnløsningssaken.

De tidligere småaksjonærene i Aker RGI støtter helhjertet opp rundt forliket med Kjell Inge Røkke, men Folketrygdfondet er misfornøyd med sikkerheten i skissen.

Dermed kan det fortsatt bli rettsforhandlinger kommende uke.

Styret i Folketrygdfondet diskuterte onsdag skissen til forlik i tvangsinnløsningssaken, som ble utarbeidet av advokat Tom A. Torkildsen, representant for vel 1.150 småaksjonærer, og Røkkes representant Bjarne Borgersen forrige fredag.

I skissen aksepterer Røkke skjønnet fra Oslo tingrett, som går ut på at Røkke-selskapet Aker RGI må betale 550 millioner til småaksjonærene og Folketrygdfondet. Røkke vil betale pengene trinnvis over de neste tre årene. Som sikkerhet for pengene stiller Røkke 34 prosent av aksjene i Aker RGI Holding.

Etter det NTB forstår anser ikke Folketrygdfondet forhandlingene med Røkke lenger som noen forliksforhandlinger, siden Røkke nå har akseptert tingrettens skjønn.

En ordknapp administrerende direktør Tore Lindholt i Folketrygdfondet sier sikkerheten i avtalen mellom Torkildsen og Borgersen ikke er god nok.

– Dette er ikke snakk om å finne en forliksordning, dette er gjeldsforhandlinger og det er snakk om å finne en oppgjørsordning, bare så vi har det klart. Dette er viktig. Og vi har fortsatt ikke fått noe tilbud som gir den grad av sikkerhet som vi finner nødvendig, sier Lindholt til NTB.

– Betyr det at dere avviser tilbudet som nå ligger på bordet og tar saken til retten?

– Det betyr at vi fortsatt ikke har fått noe tilbud som gir den grad av sikkerhet som vi finner nødvendig. Så vi får se hva som skjer. Og det er jo berammet en rettssak, sier Lindholt.

Overskjønnet i saken, som skulle ha startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag, er foreløpig berammet til 15. mars.

Etter det NTB forstår vil Folketrygdfondet, som etter tingrettens skjønn har krav på vel 350 millioner fra Røkke, akseptere at småaksjonærene får sine penger først i betalingsplanen.

Men etter styremøtet onsdag ga Folketrygdfondet en tilbakemelding til Røkke-siden om hvilke endringer de vil ha i oppgjøret, og fondets advokat Helge M. Svarva vil følge opp disse forhandlingene de kommende dagene.

Strander disse forhandlingene, vil Folketrygdfondet la overskjønnet gå som planlagt, til tross for Røkkes vilje til å akseptere tingrettens skjønn.

Torkildsens klienter, som måtte melde fra skriftlig innen onsdag om de hadde innsigelser, er derimot godt fornøyd med både sikkerhet og oppgjørsform i det framforhandlede

– Det er ingen som har sagt absolutt nei, og det er bare én som har noen spørsmål om noen detaljer. Det har vært en overveldende tilslutning, sier Torkildsen til NTB.

Han ønsker ikke å gå inn på detaljer om hvorvidt avtalen må skrives om hvis Folketrygdfondet ikke blir med. Et spørsmål er sikkerheten, som er lagt opp slik at alle deltakere i skjønnet blir regnet som én eier av pantet på 34 prosent av aksjene i Aker RGI Holding.

– Det kan være justeringer i forhold til hvem som er med og hvem som ikke er det, sier Torkildsen.

– Så det kan bli et forlik bare for dine klienter?

– Det kan det, sier Torkildsen, som nå avventer den videre prosessen.

– Nå venter vi på en avklaring i forhold til Folketrygdfondet og hva de foretar seg. Men vi står ved forliket uavhengig av hva Folketrygdfondet gjør, sier Torkildsen.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.