I januar delte 21-åringen et innlegg på sin egen Facebook-profil, et innlegg også Nettavisen publiserte, hvor hun tok et oppgjør med manges holdninger til folk som jobber i butikk.

«Du må no ha stør ambisjona enn å sitt i kassen på Kiwi?» og «Du e da for smart te å jobb i butikk du, Lise.. Du har itj tenkt å bruk kunnskapen og potensialet ditt på å - skaff dæ ei rættlig utdanning da?», er to av spørsmålene hun har fått titt og ofte.

- For det å sitte i kassen på Kiwi er ikke noe å hige etter. Det er jo den verste skjebnen du kunne fått i arbeidslivet. Det har jeg i alle fall hørt gjennom hele skolegangen, skrev hun i innlegget, og forklarte samtidig hvor godt hun trives i butikk.

Les også: Har doblet omsetningen etter koronapandemien brøt ut

Blir satt mer pris på

Etter koronaviruset begynte å spre seg i Norge, og folk begynte å renne ned dagligvarebutikkene for å hamstre mat, føler Frønes seg mer verdsatt.

- Ja, det gjør jeg. Vi butikkmedarbeidere har jo en samfunnskritisk rolle, forteller hun til Nettavisen, og legger til:

- Det er i slike kriser man får se hvilke jobber som er viktige.

Å bli karakterisert som samfunnskritisk, satte hun pris på.

- Det var artig, men også litt rart med tanke på hvordan holdningene til yrket har vært før, forteller hun.

- Jeg føler folk setter mer pris på oss nå. Jeg tror folk har skjønt viktigheten av butikkjobben.

Les også: Provosert av norske butikkunder: - En skam

Håper på holdningsendring

Frønes forteller at hun har fått veldig gode tilbakemeldinger fra kunder i butikken i Åfjord i Trøndelag, hvor hun jobber, de siste ukene.

Nå håper hun holdningene mange har til butikkmedarbeidere vil endre seg også når samfunnet går tilbake til normalen igjen.

- Jeg håper ikke alt er glemt når dette er over. Samtidig håper jeg dette kan bidra til at flere har lyst til å velge litt utradisjonelt, og at butikkjobb er et godt alternativ til studier, sier hun.

Les også: Sjokktall fra NAV: 291.000 arbeidsledige - ledigheten over 10 prosent

- Jeg håper flere velger yrker som blir sett ned på, oppfordrer hun,, som er ekstra stolt av jobben sin nå.

- Traff en nerve

Jan Paul Bjørkøy, toppsjef i Kiwi siden 2011, har også lest innlegget til Lise Nebb Frønes. I en artikkel i Nettavisen dagen etter vi publiserte innlegget til Frønes, understrekte han at at det var Nebb Frønes selv som stod bak innlegget, og at han først leste det i nyhetene dagen etterpå. Bjørkøy berømmet 21-åringer for initiativet.

– Hun er knalltøff, sa Bjørkøy i januar.

Les også: Oppfordrer til kontaktløs betaling under koronakrisen - likevel må du trykke OK

Kiwi-toppen er selv født og oppvokst i butikk, og startet som kassamedarbeider og varepåfyller før han etter hvert steg i gradene. Han mener dagligvarebransjen er en langt bedre karrieremulighet enn det ryktene sier.

– Jeg tror Frønes traff en nerve med innlegget. Dessverre er det mange som bruker uttrykket «sitte i kassa» som noe nedlatende. Det må det bli slutt på, sa Bjørkøy.