*Nettavisen* Økonomi.

Listhaug savner Stoltenberg: - Hjemme alene-fest med Støre

Frp-nestleder Sylvi Listhaug savner Jens Stoltenberg, både på grunn av næringspolitikken og innvandring. Hun mener det er rene « hjemme alene-fest» under Støre. Foto: Montasje Nettavisen (NTB scanpix)

Frp-nestleder Sylvi Listhaug frykter døden for distriktene dersom et svakt Arbeiderparti blir presset av småpartier som vil stenge oljekranen.

19.03.19 06:51

- Oljenæringen blir tråkket ned i skiten, nå også av Ap, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug i et intervju med Dagens Næringsliv (DN) (krever abonnement).

Listhaug viser blant annet til uttalelser fra Jens Stoltenbergs tidligere næringsminister Odd Eriksen som har gått kraftig ut mot Aps oljepolitikk. For ham ser det ut til at kompromisset fra 2017 om konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja kan falle på landsmøtet til fordel for vern av hele området.

Les også: Listhaug vil kopiere dansk innvandrerregnskap

Eriksen mener Ap under Jonas Gahr Støre lar seg rive med av miljøvernere, mens det under Jens Stoltenbergs ledelse var opptatt av gode vilkår for industrien, skriver DN.

Det er Sylvi Listhaug helt enig med Eriksen i. Hun savner Jens Stoltenberg, både på grunn av næringspolitikken og ikke minst innvandring. Listhaug mener det er rene hjemme alene-fest under Støre, skriver DN.

Les også: Sylvi Listhaug hadde rett da hun omtalte norsk politikk som en barnehage

Næringspolitisk talsperson i Ap, Terje Aasland, reagerer på Listhaugs fremstilling.

- Sylvi Listhaug tar totalt feil. Det er flertallsregjeringen hun sitter i som ikke har satt i gang noen konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja, og som har ansvaret, sier han til DN.

Les også: Industrien frykter konsekvenser av Aps interne oljestrid

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag