*Nettavisen* Økonomi.

Liten bevegelse på Wall Street

Terrorfrykt og en nedgang i salget av boliger fikk bare små følger på USA-børsen onsdag. Dow Jones-indeksen endte likevel i rødt.

26.05.04 23:39

Ingen klare tendenser peker seg ut ved dagens slutt, men frykten for nye terrorangrep i USA i sommer bekymret nok en del investorer.

På toppen av dette kom signaler som kan tyde på at økonomien ikke lenger utvikler seg så friskt som mange skulle ønske.

Ferske tall viser at salget av nye boliger har gått ned med hele 11,8 prosent til 1,09 millioner enhet siden november.

Analytikerne skylder på høyere boligrente. I april var renta på et lån på 30 år 5,83 prosent mot 5,45 i mars, melder AP.

Handelsdepartementet meldte også at ordreinngange på produkter som skal vare i minst tre år, gikk ned med 2,9 prosent i forrige måned. Det er den største nedgangen siden september 2002 og fallet var langt større enn ventet.

Nøkkeltallene
Alt i alt bidro dette til nedgang for Dow Jones-indeksen. Nedgangen var riktignok bare på 0,1 prosent eler 7,73 poeng til 10.109,89 poeng.

Med tanke på gårsdagens gode resultater var nedgangen på ingen måte avskrekkende.

Både Standard & Poor’s 500-indeksen og Nasdaq endte i pluss. Teknologitunge Nasdaq steg med 0,6 prosent eller 11,5 poeng til 1976,15, mens S & P-indeksen steg 0,2 prosent eller 1,9 til 1114,95 poeng.

- For øyeblikket er det ikke mye som kan dytte markedet oppover. I stedet beveger vi oss sideveis. Først etter andrekvartalsresultatene i juli og august kan vi vente oss stor oppgang, tror Kevin Caron, markedsstrateg i Ryan, Beck & Co.

Venter fall
Terroradvarselen hadde overraskende liten virkning på markedet.

- Terrorfrykt i Irak har tidligere hatt større konsekvenser. Jeg tror ikke markedet har priset inn denne siste advarselen ennå. Den kan føre til fall de nærmeste dagene, sier said Michael Sheldon, sjefstrateg i Spencer Clarke LLC.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag