*Nettavisen* Økonomi.

Liten tillit til forvalterne

Styret i Norsk Vekst skal vurdere om avtalen med forvalterselskapet skal sies opp. - Full tillitt til forvalterne har vi ikke, sier styreformann Arne Didrik Kjørnæs. Millioner står på spill.

27.10.05 14:37

Det var på onsdagens generalforsamling at styreformann Arne Didrik Kjørnæs i Norsk Vekst utalte at han ikke hadde full tillitt til forvalterselskapet Norsk Vekst Forvaltning.

Ikke «full» tillitt
- Betyr det at avtalen vil bli sagt opp?

- Det jeg sa er at vi ikke har «full» tillitt til forvalterne. Styret skal nå vurdere om det er grunnlag for å si opp kontrakten. Om det skjer er det for tidlig å si, sier Kjørnæs til TV 2 Nettavisen.

- Hvor mye er det igjen av avtalen?

- Avtalen varer frem til 31. desember 2005, men med 12 måneders oppsigelsestid, sier Kjørnæs.

Partner Jarle Gundersen i Norsk Vekst Equity Partners som igjen har en avtale med Norsk Vekst Forvaltning, sa til generalforsamlingen at styret i Norsk Vekst prøvde å få dem på sin side i et møte i forrige uke.

Laber forretningsmoral
- Der får vi beskjed om at hvis vi bidrar til å bryte avtalen med HarbourVest, vil forvalterne få styrets tillitt, hvis ikke har ikke styret tillitt til oss. Er dette en forretningsmoral vi skal være kjent med, sa Jarle Gundersen.

Kjørnæs avviser påstanden overfor TV 2 Nettavisen.

- Dette stemmer ikke. Jeg vet ikke hvor han har dette fra, sier Kjørnæs.

Cato Schiøtz sa på generalforsamlingen at hvis Norsk Vekst prøver å si opp avtalen med forvaltningsselskapet, vil det bli en ny rettssak.

- Det ser ut for meg at det nye styret vil heve forvalteravtalen med mine klienter. Hvis så er tilfellet, vil vi stå foran en rettssak nummer to, sa Cato Schiøtz.

7 mill i forvaltningshonorar
Den andre rettsaken han viser til er voldgiftssaken som kjøperne av det meste av selskapene i Norsk Vekst har anlagt mot selskapet.

Forvalteravtalen generer årlig rundt syv millioner kroner til Norsk Vekst Forvaltning. Det var i 1997 at forvalterselskapet ble opprettet. Frem til den tid hadde forvalterne vært fast ansatt i Norsk Vekst siden oppstarten i 1989.

Nå forvalter Norske Vekst Forvaltning i tillegg fire fond med en totalkapital på 250 millioner euro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.