Gå til sidens hovedinnhold

Livedoor-direktør arrestert

Sjefen i det japanske nettselskapet Livedoor ble mandag siktet for brudd på aksjeloven.

(NA24): Livedoor utløste panikk på Tokyo-børsen tirsdag i forrige uke, da det ble kjent at politiet gjennomførte en razzia mot selskapet på grunn av mistanker om brudd på aksjeloven.

Anklagene mot Livedoor går ut på at nettgiganten villedet aksjonærene i forbindelse med oppkjøpet av selskapet Money Life i oktober 2004. Livedoor skal ha informert markedet om at selskapet ville kjøpe Money Life med aksjer, mens handelen i virkeligheten allerede var gjennomført kontant.

Etterforskningen av Livedoor førte til ras på børsene i Asia i tirsdag og onsdag. Spesielt IT-sektoren ble hardt rammet ettersom granskingen kan føre til at det settes spørsmålstegn ved hvordan bransjen, som i stor grad satser på å tjene penger raskt, er drevet.

Livedoor ledes av den karismatiske 33-åringen Takafumi Horie, som ble kjendis i Japan da han forsøkte å kjøpe en fjernsynsstasjon, og senere en baseballklubb.

I dag ble han arrestert i forbindelse med den pågående etterforskningen av selskapet, melder BBC. Fire andre sjefer i Livedoor er også pågrepet.

Visedirektør Hideaki Noguchi i investeringsselskapet HS Securities, som granskes i forbindelse med etterforskningen av Livedoor, ble torsdag funnet død på et hotellrom i Okinawa. Ifølge politiet dreier det seg trolig om selvmord.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken