LO-ekspert svarte leserne

LOs egen pensjonsekspert, sjeføkonom Stein Reegård, mener forslaget til ny pensjonsreform er uspiselig. Les hans svar i dagens nett-treff.

14.01.04 16:19

Tirsdag ble det endelige forslaget til pensjonsreform lagt fram av Ap-veteranen Sigbjørn Johnsen og hans ekspert- og politikerkolleger i pensjonskommisjonen. Hovedpoenget med pensjonsreformen er å redusere de framtidige pensjonsforpliktelsene til staten etter hvert som befolkningen eldes.

Det betyr at svært mange arbeidstakere i dette landet får lavere pensjon i forhold til det vi har krav på i dagens ordning. Verst går det ut over de som tjener litt under middels. Også deltidsarbeidende og framtidige AFP-pensjonister er blant dem som må blø.

Fagbevegelsen mener politikerne tukler med goder som arbeidstakerne har tilkjempet seg gjennom flere tiår med lønnskamp. LOs sjeføkonom Stein Reegård uttalte før jul at anbefalingene fra pensjonskommisjonen er helt uspiselige for organisasjonen. Aller mest reagerer han på at du i framtida må jobbe til du er 70 for å få full opptjening.

Onsdag svarte Stein Reegård på lesernes spørsmål om LOs syn på Folketrygdens framtid og andre stridstemaer i pensjonskampen. Her fikk leserne mange oppklaringer i forhold til å gå av med pensjon tildligere enn ved 67 år, og hva pensjonsutbetalingen blir i fremtiden.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag