Gå til sidens hovedinnhold

LO gir opp IT-fiasko

LO har besluttet å selge tapssluket Stim Computing. Selskapet har gått jevnt dårligere de siste årene, og har hatt betydelige underskudd.

TeleComputing har inngått intensjonsavtale om å overta 100 % av aksjene i Stim Computing AS. Selskapet er i hovedsak eid av LO og ulike fagforbund.

Stim Computing AS ble etablert i april 1998 under navnet LO-IT AS, og var et resultat av sammenslutning mellom IT-miljøene fra Fagdata (LO) og Samvirke Forsikring (i dag Sparebank1 Gruppen). Selskapet er i dag markedsledende innen organisasjonsmarkedet med sentrale applikasjonsløsninger.

Lav salgssum
TeleComputing skal betale en «enterprise value» på 4-5 millioner kroner for selskapet, ifølge en børsmelding. Firmaet har de siste årene gått med stadig dårligere resultater, og i januar ønsket firmaet å kvitte seg med de ansattes pensjonsavtale grunnet dårlig økonomi.

Ingen i Stim Computing har så langt i dag vært tilgjengelige for kommentarer.

TeleComputing vokser
Overtagelsen, som er TeleComputings tredje på to måneder, betyr at selskapet blir Norges ledende IT-driftsleverandør for fagforbund og andre medlemshåndterende organisasjoner. Stim Computing har 50 ansatte og omsatte for 57 millioner kroner i 2004. Avtalen innebærer også at Stims ledende kunder forlenger sine avtaler med TeleComputing til 2010.

Overtagelsen vil bli sluttforhandlet over sommerferien.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken