Gå til sidens hovedinnhold

LO godtar pensjons-kutt

LO støtter de to viktigste kuttforslagene i pensjonsreformen. Det kan være nok til å redde framtidas pensjoner, mener sjeføkonom Stein Reegård.

Reegård er irritert på finansminister Per-Kristian Foss, som han mener forsøker å skape inntrykk av at LO er imot de store innsparingsforslagene i forslaget fra pensjonskommisjonen, melder Dagens Næringsliv.

Ifølge Regård støtter LO de to viktigste innsparingsforslagene fra pensjonskommisjonen. LO er enig i at pensjonene skal kuttes dersom folks levealder øker. Samtidig flagger organisasjonen støtte til at pensjonene skal reguleres i samsvar med gjennomsnittet av den årlige pris- og lønnsstigningen.

- Disse to forslagene utgjør 80 prosent av innsparingsforslagene til kommisjonen, sier Reegård.

I tillegg til økte skatter, kan de to forslagene være nok til å redde framtidas pensjoner, mener sjeføkonomen.

I et nett-treff i TV 2 Nettavisen onsdag gjentok Reegård kritikken mot forslaget om å kutte kraftig i pensjonen til de som ønsker å gå av før fylte 67 år. Reegård er også sterkt kritisk til å gjøre beslutninger nå som binder politikerne på hender og føtter i lang tid framover.

- Flere i arbeid, færre på trygd, mer gradvis tilpasning av utgiftene etter behov samtidig som en vurderer en viss premieøkning. Alt for 2050 bør ikke besluttes nå, er LOs oppskrift på å få endene til å møtes.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus