*Nettavisen* Økonomi.

LO, NHO, Ringnes, Coop og Tine Transport saksøker Oslo kommune

 

I stevningen av Oslo kommune, som ble levert 01.09.19, hevdes det at vareleveringsforholdene fortrenges av alt fra utekontor til sterkt reduserte leveringstider. Illustrasjonsfoto: Et av utekontorene i Oslo sentrum. Vareleverandørene mener at kommunen «utvilsomt er erstatningsansvarlig». Foto: (Nettavisen)

LO, NHO, Ringnes, Coop og Tine Transport er bare noen av landets største bedrifter som nå saksøker Oslo kommune og Bilfritt Byliv for manglende muligheter til varelevering.

05.09.19 09:18

Kommunen saksøkes av de store vare­leverandørene fordi de mener Oslo kommune ikke tar ansvar for vareleveringsforholdene i Oslo. Det skriver Finansavisen (krever abonnement) torsdag. Mer konkret saksøkes kommunen for brudd på arbeidsmiljølov og byggeforskrifter.

Leverandørenes Utviklings- og Kompetansesenter, LUKS, står bak søksmålet. Bak LUKS står alle de store vareleverandørene som ASKO, Vectura, Ringnes, Coop og Tine, NHO, LO og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelforbund, skriver Finansavisen.

Les også: Oslo er like råtten som Trondheim

Det er programmet Bilfritt Byliv som er kjernen i problemet. I stevningen heter det at programmet har medført en sterk reduksjon i antall varemottak på kommunal grunn samt uforsvarlig adkomst til varemottakene.

Les også: Fabian Stang sier han vil lenke seg fast for å stoppe MDGs sykkelvei

Risiko for fysiske og psykiske lidelser er resultatet, hvilket igjen har resultert i skyhøyt sykefravær når jekketraller på opptil 1,5 tonn må løftes over kanter og hull i asfalt. Det vises også til dødsfall som har funnet sted i forbindelse med varelevering.

Les også: Her ligger restene av MDGs utekontor. Til høsten blir det geitehus

Saksøkerne vil ha kommunen dømt til å iverksette tiltak, skriver Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag