Gå til sidens hovedinnhold

LO, NHO, Ringnes, Coop og Tine Transport saksøker Oslo kommune

LO, NHO, Ringnes, Coop og Tine Transport er bare noen av landets største bedrifter som nå saksøker Oslo kommune og Bilfritt Byliv for manglende muligheter til varelevering.

Kommunen saksøkes av de store vare­leverandørene fordi de mener Oslo kommune ikke tar ansvar for vareleveringsforholdene i Oslo. Det skriver Finansavisen (krever abonnement) torsdag. Mer konkret saksøkes kommunen for brudd på arbeidsmiljølov og byggeforskrifter.

Leverandørenes Utviklings- og Kompetansesenter, LUKS, står bak søksmålet. Bak LUKS står alle de store vareleverandørene som ASKO, Vectura, Ringnes, Coop og Tine, NHO, LO og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelforbund, skriver Finansavisen.

Les også: Oslo er like råtten som Trondheim

Det er programmet Bilfritt Byliv som er kjernen i problemet. I stevningen heter det at programmet har medført en sterk reduksjon i antall varemottak på kommunal grunn samt uforsvarlig adkomst til varemottakene.

Les også: Fabian Stang sier han vil lenke seg fast for å stoppe MDGs sykkelvei

Risiko for fysiske og psykiske lidelser er resultatet, hvilket igjen har resultert i skyhøyt sykefravær når jekketraller på opptil 1,5 tonn må løftes over kanter og hull i asfalt. Det vises også til dødsfall som har funnet sted i forbindelse med varelevering.

Les også: Her ligger restene av MDGs utekontor. Til høsten blir det geitehus

Saksøkerne vil ha kommunen dømt til å iverksette tiltak, skriver Finansavisen.

Kommentarer til denne saken