LO refser NRK

Foto: NRK Design

LO i Oslo reagerer på statskanalens mediedekning av konflikten mellom transportarbeiderne og dagligvarebransjen. Fagorganisasjonen mener NRK er på lag med arbeidsgiverne.

10.05.04 15:00

LOs Fylkeskonferanse for Oslo, som representerer alle forbund i LO, behandlet mandag medias dekning av konflikten i transportsektoren, opplyser LO i en pressemelding mandag.

- Uverdig journalistikk

Fylkeskonferansen tar avstand fra NRKs måte å dekke konflikten på. LO mener nemlig at statskanalen tar parti i konflikten.

I meldingen heter det at "denne formen for journalistikk er uverdig for et nyhetsmedium som i utgangspunktet skulle være nøytralt i forhold til arbeidskonflikter".

Fagorganisasjonen trekker frem at NRK senest mandag meldte at anonyme kilder i 18 av LOs forbund ikke støtter Norsk Transportarbeiderforbunds krav i konflikten. Dermed kan dette skape et inntrykk av at forbundene og LO ikke står bak kravene.

Jakter på negative medlemmer

LO mener dekningen forsterker "inntrykket av at NRK opptrer som mikrofon stativ for arbeidsgiversiden".

Dessuten hevder LO at NRK er på jakt etter tillitsvalgte og streikende som kan uttale seg negativt om kravene og konflikten.

I tillegg reagerer fagforbundet på at statskanalen nesten utelukkende omtaler konflikten som en streik, til tross for at de fleste i konflikten er utestengt fra arbeidsplassen sin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.