LO støtter krav bak matstreik

Norsk Transportarbeiderforbund krever lønnstillegg kun for fagorganiserte. For to år siden satte LO en stopper for matstreik. Nå stiller de seg bak kravet.

For to år siden grep forbundsleder Sture Arntzen og LO-ledelsen inn for å stanse transportarbeidernes streik mot matvaregrossistene. I år støtter LO kravet.

- Gratispassasjerene er et kjempeproblem for hele fagbevegelsen. I vedtaket fra LOs representantskap står det at LO skal jobbe for at medlemskap skal lønne seg enda mer, sier Handel og Kontors leder Sture Arntzen til Aftenposten.

Fra tirsdag kveld truer Norsk Transportarbeiderforbund med å stanse all utkjøring fra grossistlagrene til tre av de fire store matvarekjedene. De krever tillegg som skal være forbeholdt fagorganiserte. De samme kravene var nær ved å føre til streik i 2002, men da grep altså Arntzen inn.

Mens Østvold har støtte internt i LO, er en samlet arbeidsgiverside like kraftig i sin avvisning av tariffavgiften. De frykter at bedrifter med ordnede forhold skal få det enda vanskeligere i konkurransen med uorganiserte "cowboyer". HSH får solid moralsk støtte fra resten av arbeidsgiverforeningene dersom det blir streik

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag