*Nettavisen* Økonomi.

LO-topp frykter at velgerne vil straffe Ap: - Ap skal få slite tungt

FRYKTER SMELL: LO-topp Frode Alfheim tror at mange velgere kan vende Ap ryggen etter oljevedtaket under partiets landsmøte. Foto: (Industri Energi)

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi tror Aps olje-nei i Lofoten vil få negative konsekvenser for partiet.

07.04.19 23:40

Alfheim frykter for at de rundt 200.000 ansatte i oljeindustrien vil straffe Arbeiderpartiet mot neste Stortingsvalg i 2021.

Les også: Gro refser Erna i abortsaken

- Det er mange som henger med nebbet her på landsmøtet. Det skyldes at de er redde for oppslutningen i neste valg, spesielt langs kysten, helt fra Vestfold og Telemark hvor leverandørindustrien er sterk, rundt Sørlandet, Vestlandet, Trøndelag og store deler av Nord-Norge. Jeg er virkelig glad for at jeg ikke er valgkampgeneral i høst eller i 2021. Ap skal få slite tungt, sier Alfheim til Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

Les også: Jubler over Lofoten-seier: - Den største miljøseieren i historien!

LO-toppen er forberedt på at Høyre og Frp kan stjele flere Ap-velgere fra oljeindustrien fremover. Alfheim sier også til Dagens Næringsliv at han er bekymret for at miljøaktivistene i AUF og partiet, nå vil gå løs på en ny, intern kamp i partiet.

Tidligere AP-topp og nåværende leder av lobbyorganisasjonen Norsk olje og gass, tror også at oljevedtaket til Ap kan føre til velgerflukt. Han nevner at de over 200.000 ansatte i oljeindustrien trenger stabile rammevilkår, og at de nå er skuffet over at Ap endrer et stortingsvalgprogram lenge før valget i 2021.

Se Hadia Tajik fyre løs fra talerstolen her:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag