Alfheim frykter for at de rundt 200.000 ansatte i oljeindustrien vil straffe Arbeiderpartiet mot neste Stortingsvalg i 2021.

Les også: Gro refser Erna i abortsaken

- Det er mange som henger med nebbet her på landsmøtet. Det skyldes at de er redde for oppslutningen i neste valg, spesielt langs kysten, helt fra Vestfold og Telemark hvor leverandørindustrien er sterk, rundt Sørlandet, Vestlandet, Trøndelag og store deler av Nord-Norge. Jeg er virkelig glad for at jeg ikke er valgkampgeneral i høst eller i 2021. Ap skal få slite tungt, sier Alfheim til Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

Les også: Jubler over Lofoten-seier: - Den største miljøseieren i historien!

LO-toppen er forberedt på at Høyre og Frp kan stjele flere Ap-velgere fra oljeindustrien fremover. Alfheim sier også til Dagens Næringsliv at han er bekymret for at miljøaktivistene i AUF og partiet, nå vil gå løs på en ny, intern kamp i partiet.

Tidligere AP-topp og nåværende leder av lobbyorganisasjonen Norsk olje og gass, tror også at oljevedtaket til Ap kan føre til velgerflukt. Han nevner at de over 200.000 ansatte i oljeindustrien trenger stabile rammevilkår, og at de nå er skuffet over at Ap endrer et stortingsvalgprogram lenge før valget i 2021.

Se Hadia Tajik fyre løs fra talerstolen her: