*Nettavisen* Økonomi.

LO vil tvinge Stordalen til å betale lavlønnstillegg

LØNNSFORHANDLINGER: Petter Stordalens Choice gir ikke lønnsøkning i lokale forhandlinger. Derfor vil Jørn Eggum i Fellesforbundet i LO kreve lavlønnstillegg i årets lønnsoppgjør. Foto: Lise Åserud/Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Hotellbaronene vil ikke gi noe i lokale forhandlinger. Da må vi ordne det slik, med egne lavlønnstillegg, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet i LO.

13.03.19 10:38

Medlemmene til Fellesforbundet i LO har hatt lokale forhandlinger med Scandic-. Choice og Thon-hoteller i flere år, men hittil har de ikke fått en krone i lokale forhandlinger.

Leder Jørn Eggum i Fellesforbundet i LO sier at de derfor vil kreve generelle lavlønnstillegg i overnattings- og serveringsbransjen i sentrale forhandlinger, skriver Dagens Næringsliv.

Fellesforbundet medlemmer i industrien, har tradisjonelt fått de primære lønnsøkningene lokalt, og i tråd med hvordan det går i bedriften.

- Det er jo absolutt noen bedrifter i hotell og servering som går bra, sier forbundssekretær Clas Delp. Likevel gir de ikke lønnsøkning lokalt.

Petter Stordalen eller Choice ønsker ikke å kommentere lønnsforhandlinger, men henviser til NHO.

I 2018 endte lønnsforhandlingene mellom LO og NHO med et tillegg på én kroner i timen for alle, samt 2,5 kroner i timen for definerte lavlønnsgrupper.

- Det Innebar over fire prosent lønnstillegg for fast ansatte i våre bransje, Det har vi i alle fall ikke råd til i år, sier Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.