Gå til sidens hovedinnhold

Lokalpolitiker vil melke kommunen

Den tidligere ordføreren kjøpte før jul et bygg av Kautokeino kommune for 830.000 kroner. Nå vil han segle det tilbake for 1,38 millioner kroner.

Alta kommune sitter tilbake som taperen etter at kommunestyrerepresentant Jan Ole Buljo (Sp) like før jul kjøpte en eiendom av kommunen for 830.000 kroner, skriver Altapostens nettutgave.

Bygget ble solgt til Buljo etter en budrunde. Bygget var tidligere brukt av Familiedaghjemmet. Like etter at budfristen var gått ut, men før budene var åpnet, signaliserte Kautokeino Arbeidssenter at de ønsket nye lokaler. Bygningen som Buljo var i ferd med å kjøpe, kunne passe. Ifølge Altaposten ble henvendelsen fra arbeidssenteret regnet som uaktuell fordi det ble oppfattet som et ønske om å overta bygget vederlagsfritt.

I januar har lokalpolitikeren gjennomført samtaler med arbeidssenteret angående et salg. Buljo sier han kan selge til kommunens arbeidssenter, og at prisen er 1.380.000 kroner. Prisen ligger altså 550.000 kroner over det Buljo selv måtte betale.Lokalpolitikeren mener han har gjort seg fortjent til en slik fortjeneste.

- Selv om den fysiske oppussingen ikke har startet, har jeg brukt mye tid og ressurser på etableringen av næringsvirksomheten og annet, sier Buljo til lokalavisen.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken