I flere dager har det som kan se ut som en Tusenfryd-kampanje lokket med gratisbilletter. Dette er "annonsen" du skal være på vakt mot:

På Facebook skriver Tusenfryd:

«OBS ‼️ Vi får fremdeles mange henvendelser om en "undersøkelse" som går i sosiale medier hvor man skal kunne vinne 5 billetter til TusenFryd. Dette er IKKE fra TusenFryd ‼️ Alle konkurranser fra TusenFryd blir publisert på tusenfryd.no eller våre offisielle profiler på Facebook, Instagram eller Snapchat.

Vær generelt kritisk når du legger igjen din kontaktinformasjon på nettadresser som ser tvilsomme ut, som nettadressen i denne "undersøkelsen". Og ser noe ut som det er for godt til å være sant i sosiale medier, så er det gjerne det.»

Trolig ute etter personopplysninger

«Gikk på den smellen i stad og forsto fort at dette var tull! Godt dere sier ifra om det», skriver en bruker.

«Begynte å lure når det stod over 80 300 mennesker som hadde vunnet 5 billetter hver.........», skriver en annen bruker.

Også i 2018 gikk det falske kampanjer om gratisbilletter til Tusenfryd. Hacking etter personopplysninger er det sannsynlige målet, tror markedssjef Erik Andersen.

- Vi har verken gått inn på lenken eller prøvd å undersøke dette. Men ut fra samtaler med eksperter og tidligere erfaringer tror det er personopplysninger de vil få tak i for å selge videre til andre parter. Vi ber folk være varsomme og bruke sunn fornuft. Det er viktig alltid å være skeptisk når man ser noe sånt, sier Andersen til Nettavisen Økonomi.

Mange rammet

- Vi gjør sånne konkurranser utelukkende i egne medier. Vi har jo sett at liknende kampanjer også har rammet blant andre Rema 1000, Norwegian, Kiwi og Gröna Lund. Det er jo interessant at svindlerne knytter dette til vårt 30-årsjubileum. Det var i fjor, sier Andersen.

Markedssjefen forteller at de har brukt mye tid på henvendelser fra kunder som lurer:

- Vi får masse henvendelser om dette er fakta eller ikke. Så det er tydelig at mange har klikket på dette. Vi kan bare advare folk og fraråde dem å gå på. Siden helga har vi hatt sikkert hatt over hundre henvendelser om dette.