*Nettavisen* Økonomi.

Lokker med ski, golf og eventyr

Foto: (scanpix)

Storslåtte eventyrreiser, innendørs skispor og en egen ni hulls golfbane. Dette er blant attraksjonene under årets reiselivsmesse på Lillestrøm.

De nyeste trendene står i sentrum for oppmerksomheten når "Reiseliv 04" åpner dørene for publikum den 9. januar i Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm.

Årets norske reiselivsmesse har denne gang et større innslag av mindre nisjeoperatører, som tilbyr såkalt "adventure travel". Målgruppen er eventyrlystne og aktive mennesker som søker nye opplevelser. Blant de mest populære "adventure" destinasjonene er land i Afrika, Asia og Sør-Amerika.

- En annen trend er tilveksten av turoperatører som tilbyr skreddersydde reiser til single og eldre, sier prosjektsjef for "Reiseliv 04" Sissel Korstad Weng ifølge nyhetsbyrået Newswire.

1000 utstillere

Over 1.000 utstillere fra flere enn 60 nasjoner er representert under "Reiseliv 04". Blant årets utstillere finnes det en rekke nykommere - deriblant Trinidad og Tobago.

- De som virkelig leter etter noe spesielt bør ta turen innom foredragene på messen. Utstillerne byr blant annet på foredrag om pionervandring i Kirgisistan, fotsafari i Masai Mari, vandring på Mount Kenya, Kilimanjaro, i Nepal og hundekjøring på Grønland, sier Weng.

HTML EMBED
Flere saker fra Boarding.no

Barneaktiviteter

Barna skal ikke kjede seg på årets messe. Det finnes en rekke aktiviteter for de minste.

- Pippi Langstrømpe, Mummitrollet og Kasper, Jesper og Jonatan kommer på besøk og skal underholde de minste. På barnas bondegård er det shetlandsponny, sauer, høner og kaniner. Både barn og voksne kan dessuten følge skiløypa til et innendørs skilandsskap. Lørdag er det stor reiseauksjon i regi av Redd Barna. Hvis været tillater det blir det tilbud om helikopterturer og kanefart, sier Weng.

Golfmesse

Golf er fremdeles forlokkende for nordmenn og i år arrangeres Golf for alle parallelt med Reiseliv 04 i samarbeid med Norges Golfforbund. Her vil man få veiledning samt prøve sine golfferdigheter på en 9-hulls puttingbane med premiering for både flaks og ferdigheter. Og barna kan spille knøttegolf, fotball-golf og snag-golf, sier Weng.

Bolig i utlandet

Stadig flere nordmenn kjøper feriebolig i utlandet.

- På messen er et stort antall tilbydere av hus og leiligheter i utlandet samlet slik at publikum får god oversikt over tilbudene. Det er også en rekke foredrag med informasjon om juridiske forhold ved å kjøpe og eie bolig i utlandet, sier Weng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.